top of page

Crunchy Linsgranola med smak av äpplepaj

Servera tillsammans med växtbaserad mjölk/yoghurt eller gör som mig, toppa din smoothiebowl eller vaniljbananglass med denna godsak!






  1. 2 dl delade röda linser

  2. 1 dl helt bovete

  3. 5 dl glutenfria havregryn

  4. 0,5 dl linfrön

  5. 0, 25 dl chiafrön

  6. 1 dl kokosflingor

  7. 5 dl hasselnötshalvor

  8. 1 msk kanel

  9. 1 tsk kardemumma

  10. 1/2 tsk havssalt

  11. 2,5 dl osockrad äppeljuicekoncentrat

  12. 3 dl torkade äppeltärningar


Tillagning

  1. Häll kokt vatten över linser och bovete, låt stå 20 minuter. Häll av vatten och skölj av linser och bovete med kallt vatten.

  2. Rör ihop alla ingredienserna ovan förutom de torkade äppelbitarna, och bre ut på en plåt med bakplåtspapper.

  3. Grädda i ugnen på varmluft på 200 grader i ca 30-45 mindre eller tills det är klart enligt dig!

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Glutenfria & veganska pepparkakor

Spröda pepparkakor på mandelmjöl ca 10-12 stycken (gör mer än gärna x2) Spröda pepparkakor på mandelmjöl ⁠ ca 10-20 stycken beroende på storlek(gör mer än gärna x2)⁠ ⁠ Ingredienser⁠ 1 1⁄2 dl mandelmjö

Glutenfritt vörtbröd/julbröd

Gluten/mjölk/ägg/nötfritt VÖRTBRÖD @martaglutenfri Martas saftiga glutenfria Vörtbröd⁠ 2 dl ekologiskt majsmjöl  6 dl glutenfritt havremjöl⁠ 2 tsk bikarbonat⁠ 2 tsk salt⁠ 1 tsk xantangummi⁠ 1,5 msk ch

bottom of page