top of page

Glutenfri Focaccia Genovese

Perfekt för utflyktsmackan, buffén, soppan eller nu när vi ofta träffas ute kan du göra lyxiga mackor på detta saftiga bröd!

Det här behöver du för en liten plåt:

400 g (ca 8 dl) majsstärkelse

50 g (ca 0.8 dl) rismjöl

20 g (2 stora msk) durramjöl eller kikärtsmjöl

50 g ( ca 0.8 dl) bovetemjöl

15 g (4 tsk) xantangummi 

10 g (2.5 tsk) psylliumhusk 

500 g (5 dl) vatten

10 g färsk jäst (blå)

10 g (4 tsk) yaconsirap eller honung

20 g (2 msk) + 10 g (1 msk) Olivolja

12 g (1 tsk) salt

Rosmarin

Flingsalt

Gör så här:

1. Blanda majsstärkelse, rismjöl, durramjöl, bovetemjöl, xantangummi och psylliumhusk väl i en stor bunke.

2. Smula ned jästen i 37 grader varmt vatten. Häll i sirapen/honungen och rör om väl. Häll sedan detta över mjölblandningen och rör ordentligt med en stor sked.

3. Blanda samman 20 g olivolja med 12 g salt. När väl mjöl och vätska är sammanblandade ordentligt häller du i oljeblandningen och rör runt med ordentligt.

Först med sked och sedan arbetar du in det med händerna.

4. Täck med plastfolie och låt jäsa ca 30-40 min till dubbla volymen

5. Olja en ugnsform eller plåt med olivolja. Tryck ut degen och låt sedan jäsa ytterligare 30-40 min.

6. Gör hål med fingerspetsar. Toppa med rosmarin och flingsalt. Blanda 1 msk olivolja med 2 msk vatten och häll över foccacian.

7. Grädda i mitten av ugnen på 250 C i 15 min, sedan sänk värmen till 230 grader och baka ytterligare 15 min.


Glutenfri Focaccia Genovese

39 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page