top of page

Glutenfri knaprig och nyttigare äppelpaj

En knaprigare och nyttigare smulpaj med äpple och bovete. Om du inte tycker om bovete kan du byta ut det mot 1 dl mandlar. Receptet ger en paj som räcker till 4 portioner.


Fyllning:

800 g äpplen, urkärnade och delade i mindre båtar

1 tsk kanel

1 krm havssalt


Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Dela, kärna ur och skär äpplena i bitar. Blanda med kanel och salt i en ugnsform och ställ in i ugnen 10-15 min.

Smultäcke:

2 dl glutenfria havregryn 

1 dl helt bovete, gärna blötlagda över natten och avsköljda

8 färska urkärnade dadlar

1-2 msk rapsolja, eller annan neutral olja

0,5 tsk vaniljpulver

0,75 tsk salt

Gör så här:

1. Kärna ur dadlarna. Mixa glutenfria havregryn, vaniljpulver, dadlar och olja till en deg. På slutet lägg i bovete (eller mandlar) och kör snabbt i mixern så att det blandas om men inte finfördelas för mycket.

4. Ta ut äpplena ur ugnen och strö över smulet.

5. Grädda mitt i ugnen i 15–20 minuter, tills pajen fått en gyllene färg och är knaprig.

6. Servera omgående eller förvara i kylskåpet.



Knaprig glutenfri äppelpaj med bovete

16 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page