top of page

Glutenfri och vegansk grönsakspaj

Denna paj passar alla! Pajen har en krispig pajbotten och en krämig fyllning, precis som jag tycker en paj ska vara! Receptet är för en paj till 3-4 personer.


Pajskal:

1 pkt kikärtor (244 g avrunnen vikt). Spara kikärtsspadet!

3 msk maizena

0,5 msk psylliumhusk

1 tsk salt

2 msk smör eller neutral kokosolja

Tofustanning:

400 g fast tofu

0,75 dl sojamjölk eller valfri mjölkdryck

0,75 dl kikärtsspad (aquafaba)

1 msk näringsjäst (kan uteslutas)

1 tsk lökpulver

1 tsk svartsalt (vanligt salt går också bra)

svartpeppar

Förslag på fyllning, variera gärna efter tycke och smak!

1 gul lök, grov hackad

1 aubergine, tärnad

7 halverade cocktailtomater

100 g vegansk ost eller vanlig ost

Oregano och rosmarin

Gör så här:

1. Mixa kikärtor och häll i övriga mjölsorter till pajdegen i matberedare, kör tills det blivit en jämt deg. Rulla ihop till en kula, plasta in med plastfolie och låt stå i kylen minst 20 min.

2. När degen vilat klar. på ett bakplåtspapper kavla ut degen och för att sedan föra över den i en pajform (gärna med löstagbara kanter) och tryck ut det sista med fingrar. Förgrädda pajdegen i 10 min på 200 grader. Ställ sedan åt sidan.

3. Stek lök och grönsaker i olivolja tillsammans med kryddorna till grönsakerna är mjuka.

4. Mixa samtliga ingredienser till tofustanningen förutom osten med din mixer/matberedare till du fått en helt jämn stanning.

5. Varva grönsaker och stanning på vartannat i pajformen, toppa sist med osten. Grädda i ugnen 40 min på 200 grader eller tills stanningen är fast. Servera gärna med en god sallad.


vegansk grönsakspaj






12 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page