top of page

Glutenfri pasta med krämig vegansk svamp & spenatsås

Pasta & svamp är en svårslagen vinnare, en lyxig vardagsmat. 4 Portion TILLAGNINGSTID: 25 min





Ingredienser

  1. 350 g glutenfri pasta

  2. 300 g champinjoner, skivade

  3. 2 små gula lökar, finhackade

  4. 2 vitlöksklyftor, finhackade

  5. 2 soltorkade tomater, hackade

  6. 200 g färsk spenat

  7. 3 dl sojagrädde

  8. 1,5 msk tamari

  9. 0,5 dl vitt vin

  10. Havssalt

  11. peppar

  12. pinjenötter



  1. Fräs svampen på medel högvärme i en stekpanna utan olja, salta! När den fått fin färg tillsätt olja och släng ner lök och vitlök tills den börjat bli mjuk. Tillsätt soltorkade tomater.

  2. Häll på sojagrädde och vitt vin. Låt koka upp. Tillsätt spenaten och låt såsen sjuda upp igen. Smaka av såsen.

  3. Rosta nötterna i en torr stekpanna tills de är gyllene. Servera såsen med pasta och strö över pinjenötterna.

3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page