Pasta & svamp är en svårslagen vinnare, en lyxig vardagsmat. 4 Portion TILLAGNINGSTID: 25 min
Ingredienser
350 g glutenfri pasta
300 g champinjoner, skivade
2 små gula lökar, finhackade
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 soltorkade tomater, hackade
200 g färsk spenat
3 dl sojagrädde
1,5 msk tamari
0,5 dl vitt vin
Havssalt
peppar
pinjenötter
Fräs svampen på medel högvärme i en stekpanna utan olja, salta! När den fått fin färg tillsätt olja och släng ner lök och vitlök tills den börjat bli mjuk. Tillsätt soltorkade tomater.
Häll på sojagrädde och vitt vin. Låt koka upp. Tillsätt spenaten och låt såsen sjuda upp igen. Smaka av såsen.
Rosta nötterna i en torr stekpanna tills de är gyllene. Servera såsen med pasta och strö över pinjenötterna.