En maxad Snickerstårta med EXTRA ALLT. Recept för 1 tårta.
Kakbotten:
2 dl cashewnötter
1 dl kokosflingor
5 urkärnade dadlar
1 tsk kanel
1 msk agavesirap
salt
vatten vid behov
Gör så här:
1. Rosta cashewnötterna i ugnen eller en torr stekpanna.
2. Mixa samtliga ingredienser i en kraftig matberedare och tryck ut i en plastfolieklädd rund kakform med avtagbar kant.
Fudgemousse
2 avokado
5 urkärnade dadlar
0,5 msk agavesirap
0,5 tsk salt
1 msk mandelsmör
0,5 vaniljstång
3 msk vatten
1 tsk lucumapulver (valfritt)
0,5 tsk kanel
Gör så här:
1. Mixa samtliga ingredienser i en kraftig matberedare till en fluffig mousse.
2. Häll ut i formen ovanpå kakbotten.
3. Ställ in i frysen tills moussen stelnat något.
Karamellsås med jordnötter
7 urkärnade dadlar
1 msk Lailas gula mjölmix
0,5 vaniljstång
1 msk jordnötssmör
1 krm salt
1 dl vatten
3 msk saltade jordnötter
Gör så här:
1. Mixa samtliga ingredienser förutom jordnötterna i en kraftig matberedare till en len kolasås.
2. Häll ut i formen ovanpå moussen.
3. Tryck ned jordnötterna i kolasåsen och ställ in formen på nytt i frysen tills kolasåsen stelnat något.
Chokladtopping
100 g choklad
50 g kokosmjölk (gärna så fet som möjligt)
Gör så här:
1. Hacka chokladen och lägg i en skål.
2. Värm kokosmjölken till kokpunkten och häll då över chokladen och rör tills allt är smält. Låt chokladen stå i rumstemperatur tills den har satt sig.
3. Vispa gärna upp den med visp och bre den sedan ovanpå kolasåsen.4. Ställ gärna in i frysen eller kylen en stund. Servera med nyvispad grädde och skivad banan!