Knaprigt & proteinrikt bröd som passar till alla tillfällen! Senapsoljan ger en god smak. 25 st knäckebröd à 25 gram 175 grader ugn 30-40 min Tillagningstid: 50 min
Ingredienser
1 dl glutenfritt havremjöl
2 dl linfrön
0,5 dl havregryn
1,5 dl vita sesamfrön
1 dl skållade och avsköljda delade röda linser
2 msk fiberhusk
1,5 tsk havssalt
3 dl uppkokat vatten
2 msk rapsolja
2 tsk senapsolja, hittas i indiska butiken (kan uteslutas)
Blanda ihop alla torra ingredienser, blanda dem väl.
Slå tillsist på det uppkokat vattnet och blanda till en deg.
Forma 25 st små bollar (i storlek av en köttbulle) och lägg med ordentliga avstånd från varandra på en plåt med bakplåtspapper.
Tryck sedan ut dem till ca 7 cm i dameter stora knäckebröd med hjälp av att du lägger ett annat bakplåtspapper ovanpå och trycker till med hand eller kavel.
Baka i ugnen i ca 30 mindre eller tills de fått fin färg.