top of page

Rödbetssoppa med Flowersprouts

En vacker förrätt som påminner mig om linnés tavlor med näckrosor 4 personer Tillagningstid: 45 min



  1. 750g rödbetor

  2. 1 gul lök

  3. 7,5 dl vatten

  4. 2 tärningar grönsaksbuljong

  5. 2,5 dl matlagningsgrädde

  6. 2 krm salt

  7. 1 krm svartpeppar

  8. 150g Flowersprout


Ärthummus

  1. 500g tinade gröna ärter

  2. 1 dl kallpressad rapsolja

  3. färskpressad juice av 1 citron

  4. 2 krm salt

  5. 1 krm peppar .



  1. Skala rödbetor och lök och skär dem i skivor eller bitar. Mixa dem i en matberedare.

  2. Häll det i en kastrull, tillsätt vatten och smula i buljongtärningar.

  3. Koka soppan 5 min. Häll i grädden låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.

  4. Mixa alla ingredinserna till ärthummusen.

  5. Ångkoka Flowersproutsen i ca 7 minuter. Dekorera soppan med Flowersprout och ärthummus!

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Glutenfria & veganska pepparkakor

Spröda pepparkakor på mandelmjöl ca 10-12 stycken (gör mer än gärna x2) Spröda pepparkakor på mandelmjöl ⁠ ca 10-20 stycken beroende på storlek(gör mer än gärna x2)⁠ ⁠ Ingredienser⁠ 1 1⁄2 dl mandelmjö

Glutenfritt vörtbröd/julbröd

Gluten/mjölk/ägg/nötfritt VÖRTBRÖD @martaglutenfri Martas saftiga glutenfria Vörtbröd⁠ 2 dl ekologiskt majsmjöl  6 dl glutenfritt havremjöl⁠ 2 tsk bikarbonat⁠ 2 tsk salt⁠ 1 tsk xantangummi⁠ 1,5 msk ch

bottom of page