top of page

Saftiga fluffiga glutenfria & veganska muffins

Välj själv om du vill baka dem som de är eller med valfri smaksättning, t ex:

Chokladmuffins: Lägg till 1 dl kakao (ta i detta fall bort Lailas mjölmix)

Blåbärsmuffins: Lägg till 0,5 dl frysta blåbär

Cookiemuffins: Lägg till 0,5 dl hackad choklad.

För 12 st muffins: 0,5 dl (27 g) tapiokastärkelse 2 dl (124 g) rismjöl 0,5 dl (31 g) Lailas mjölmix gul (eller valfritt mjöl) 1 tsk  (5 g) bikarbonat

2 dl (175 g) rårörsocker (eller kokossocker) 1 krm (1,1 g) xantangummi 1 rågat krm salt (2,5 g) salt 0,5 tsk (2 g) rent vaniljpulver

1 dl (80 g) rapsolja eller kokosolja 0,5 tsk (3,9 g) vitt risvinäger eller äppelcidervinäger 2,5 dl (200 g) varmt vatten

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa samman alla torra ingredienser i en bunke.

2. Blanda olja, vinäger och vatten i en annan bunke. Häll i vätskan i mjölet och vispa samman.

3. Om du vill ha en smaksättning är det nu du rör ned det i slutet.

4. Häll upp i 12 st muffinsformar och sätt in i ugnen på en bakplåt i cirka 24 min.

5. Provstick gärna så det inte fastnar något på stickan.

6. När dem är klara lyft bort muffinsen från plåten och låt svalna. Vill man kan man också toppa med en god glasyr!



Saftiga fluffiga glutenfria veganska muffins

211 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page