Semla eller scones i ett recept. Dessa är så nyttiga och goda att du kan äta dem året runt! Precis som vanliga scones är de godast färska, men går bra att frysa in eller förvara i kylen. Till 4 st små semlor / scones: 1,5 dl glutenfritt havremjöl 0,5 dl rismjöl (eller tapiokamjöl) 2 tsk bakpulver 1 tsk pofiber 1 tsk psyllium 1 krm salt 1 krm kardemumma 2 msk kokosolja (rumstempererad och mjuk) 1.5 dl sojayoghurt eller vanlig yoghurt Till fyllningen: 8 urkärnade dadlar 1 dl rostad mandel Servera med: Vispad grädde Hallonchiasylt
Gör så här: 1. Sätt ugnen på 225°. 2. Blanda alla torra ingredienser. 3. Blanda ihop kardemumma och yoghurten. Blanda i kokosolja (se till att den är ordentligt mjuk annars mosa den med en gaffel) och yoghurten. Nyp ihop allt till en smet. Vänd sist försiktigt i bären utan att mosa dem. 4. Forma till fyra små runda semlans och lägg på en plåt med bakplåtspapper. 5. Grädda mitt i ugnen i 12 minuter. 6. Under tiden mixa ihop dadlar och mandlar till en massa. Svalna och toppa med mandel/dadelmassan, gärna hallonchiasylt och vispad grädde!