top of page

Solskenssoppa

En härlig soppa som piggar upp vardagen! Servera gärna med mitt goda bröd till. 4 personer Tillagningstid: 30 min



Soppa

  1. 1 Butternutpumpa, skalad och tärnad

  2. 2 potatisar, skalade och tärnade

  3. 1 gul lök,  skalad och tärnad

  4. 2 cm ingefära,  skalade och tärnad

  5. 1/2 röd chili, hackad

  6. 1-2 vitlöksklyftor, hackade

  7. 2 burkar kokosmjölk

  8. Vatten efter behov

  9. 2 tsk havssalt

  10. Limesaft från 1 st lime


Tillagning

  1. Stek lök, ingefära, vitlök, chili i olja i en stekpanna på låg värme.

  2. Tillsätt sedan pumpan och potatisen och bryn i fem minuter på medhög värme.

  3. Tillsätt kokosmjölken och koka upp under lock.

  4. När potatis och pumpa mjuknat häller du över soppan i en kraftig matberedare och kör tills den är jämn och len. Häll sedan tillbaks soppan i kastrullen, häll ev i mer vatten för lösare konsistens. Smaka av med salt och limesaft.

  5. Toppa gärna med rostade nötter och skivad avokado och servera med ett gott bröd till!

16 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Glutenfria & veganska pepparkakor

Spröda pepparkakor på mandelmjöl ca 10-12 stycken (gör mer än gärna x2) Spröda pepparkakor på mandelmjöl ⁠ ca 10-20 stycken beroende på storlek(gör mer än gärna x2)⁠ ⁠ Ingredienser⁠ 1 1⁄2 dl mandelmjö

Glutenfritt vörtbröd/julbröd

Gluten/mjölk/ägg/nötfritt VÖRTBRÖD @martaglutenfri Martas saftiga glutenfria Vörtbröd⁠ 2 dl ekologiskt majsmjöl  6 dl glutenfritt havremjöl⁠ 2 tsk bikarbonat⁠ 2 tsk salt⁠ 1 tsk xantangummi⁠ 1,5 msk ch

bottom of page