Härlig socker- & glutenfri Jordgubbstårta
ingredienser Hasselnötsbotten
2,5 dl Selltons rostade hasselnötter
1,5 dl Selltons hasselnötter
13 urkärnade dadlar
0,5 tsk havssalt
0,5 tsk vaniljpulver
Selltons Kokosolja
tillagning
Mixa nötterna i en matberedare tills de blir nötmjöl.
Tillsätt salt, vaniljpulver och sedan dadlar, mixa till en deg.
Smörj en springform med kokosolja. Formen ska vara ca 24 cm i diameter.
Tryck ut degen i formen och ställ in i kylen medan du tilbereder gräddtoppingen och jordgubskrämen.
ingredienser Gräddtopping
3 dl Selltons cashewnötter
0,5 dl Selltons kokosflingor
2,5 dl Selltons kokosolja
4 dl kokosgrädde
1 dl agave sirap
1 msk limejuice
0,5 tsk havssalt
Tillagning
Blötlägg helst cashewnötterna i några timmar och sedan skölj dem.
Mixa alla ingredienser förutom kokosolja i en blender till en slät smet.
Tillsätt sedan smält kokosolja och mixa igen.
ingredienser Jordgubbskräm
1 dl gräddtopping
250 gram frusna jordgubbar
1 msk limejuice
1 msk agave sirap
1 ask färska jordgubbar till garnering
Tillagning
Mixa 1 dl av gräddtoppingen med de frusna jordgubbarna, limejuice och agave sirap till en slät smet.
Ta ut hasselnötsbotten från kylen och bred ut ett jämt lager utav av jordgubbskrämen.
Ställ in formen i frysen i ca 10 minuter.
Ta ut ur frysen och häll ut resterande gräddtopping på tårtan. Sätt sedan in i frysen igen minst 2 timmar till eller längre. Tårtan går att förvara i frysen flera dagar.
Ta ut tårtan ur frysen ca 10 minuter innan servering. Garnera gärna med skivade färska jordgubbar och Selltons hackade rostade hasselnötter.