top of page

Sommartårta

Härlig socker- & glutenfri Jordgubbstårta





ingredienser Hasselnötsbotten

  1. 2,5 dl Selltons rostade hasselnötter

  2. 1,5 dl Selltons hasselnötter

  3. 13 urkärnade dadlar

  4. 0,5 tsk havssalt

  5. 0,5 tsk vaniljpulver

  6. Selltons Kokosolja


tillagning

  1. Mixa nötterna i en matberedare tills de blir nötmjöl.

  2. Tillsätt salt, vaniljpulver och sedan dadlar, mixa till en deg.

  3. Smörj en springform med kokosolja. Formen ska vara ca 24 cm i diameter.

  4. Tryck ut degen i formen och ställ in i kylen medan du tilbereder gräddtoppingen och jordgubskrämen.


ingredienser Gräddtopping

  1. 3 dl Selltons cashewnötter

  2. 0,5 dl Selltons kokosflingor

  3. 2,5 dl Selltons kokosolja

  4. 4 dl kokosgrädde

  5. 1 dl agave sirap

  6. 1 msk limejuice

  7. 0,5 tsk havssalt


Tillagning

  1. Blötlägg helst cashewnötterna i några timmar och sedan skölj dem.

  2. Mixa alla ingredienser förutom kokosolja i en blender till en slät smet.

  3. Tillsätt sedan smält kokosolja och mixa igen.


ingredienser Jordgubbskräm

  1. 1 dl gräddtopping

  2. 250 gram frusna jordgubbar

  3. 1 msk limejuice

  4. 1 msk agave sirap

  5. 1 ask färska jordgubbar till garnering


Tillagning

  1. Mixa 1 dl av gräddtoppingen med de frusna jordgubbarna, limejuice och agave sirap till en slät smet.

  2. Ta ut hasselnötsbotten från kylen och bred ut ett jämt lager utav av jordgubbskrämen.

  3. Ställ in formen i frysen i ca 10 minuter.

  4. Ta ut ur frysen och häll ut resterande gräddtopping på tårtan. Sätt sedan in i frysen igen minst 2 timmar till eller längre. Tårtan går att förvara i frysen flera dagar.

  5. Ta ut tårtan ur frysen ca 10 minuter innan servering. Garnera gärna med skivade färska jordgubbar och Selltons hackade rostade hasselnötter.

1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Glutenfria & veganska pepparkakor

Spröda pepparkakor på mandelmjöl ca 10-12 stycken (gör mer än gärna x2) Spröda pepparkakor på mandelmjöl ⁠ ca 10-20 stycken beroende på storlek(gör mer än gärna x2)⁠ ⁠ Ingredienser⁠ 1 1⁄2 dl mandelmjö

Glutenfritt vörtbröd/julbröd

Gluten/mjölk/ägg/nötfritt VÖRTBRÖD @martaglutenfri Martas saftiga glutenfria Vörtbröd⁠ 2 dl ekologiskt majsmjöl  6 dl glutenfritt havremjöl⁠ 2 tsk bikarbonat⁠ 2 tsk salt⁠ 1 tsk xantangummi⁠ 1,5 msk ch

bottom of page