top of page

Spicy thaigryta med risnudlar

THAIGryta med risnudlar i en smakrik god sås på kokosmjölk, ingefära, vitlök, gurkmeja, pumpa och tofu. Toppa gärna med cashewnötter! 4 Portion TILLAGNINGSTID: 20 min





Ingredienser

  1. 200 g tofu, tärnad i 2cm kuber

  2. 4 dl fullfet kokosmjölk (jag använde Santa Marias i tetra pak)

  3. 16 dl vatten

  4. 1 msk maizena

  5. 2 cm ingefära, skalad & riven

  6. 1 krm gurkmeja

  7. 2 tsk sambal oelek

  8. 1 gul lök, finhackad

  9. 3 vitlöksklyftor, pressade

  10. 1 msk spiskummin

  11. 125 g risnudlar

  12. 200 g butternut pumpa, skala och tärnad i 2 cm kuber

  13. 150 g morötter, skalad och skivad i slantar

  14. 1 röd paprika, skivad

  15. 125 g hackad grönkål

  16. 4 dl fryst mango

  17. vegansk fisksås

  18. 1 lime, saften av den

  19. havssalt

  20. svartpeppar

  21. torr rostade cashewnötter



  1. Fräs lök, vitlök och ingefära mjuk i lite olja. Tillsätt gurkmeja, spiskummin och sambalen. Rör om en stund.

  2. Tillsätt morot, pumpa och paprika och fräs några minuter. Häll i vattnet och kokosmjölk.

  3. Tillsätt grönkålen i slutet av koktiden. Tillsätt fisksås, risnudlar och mango, låt småputtra tills nudlarna är mjuka.

  4. Under tiden torka av all vätska från tofun med hushållspapper, tryck lite. Salta! Stek på medelhög värme i separat stekpappa eller airfryer tills den fått fin färg

  5. Rör ut 1 msk maizena i lite vatten och vispa ner i grytan. Om grytan blir för tjock tillsätt lite mer vatten. Smaka av med salt & peppar. Sist tillsätt tofun och limejuice, rör runt!

  6. Servera i djupa skåla och toppa med cashewnötter!

3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Glutenfria & veganska pepparkakor

Spröda pepparkakor på mandelmjöl ca 10-12 stycken (gör mer än gärna x2) Spröda pepparkakor på mandelmjöl ⁠ ca 10-20 stycken beroende på storlek(gör mer än gärna x2)⁠ ⁠ Ingredienser⁠ 1 1⁄2 dl mandelmjö

Glutenfritt vörtbröd/julbröd

Gluten/mjölk/ägg/nötfritt VÖRTBRÖD @martaglutenfri Martas saftiga glutenfria Vörtbröd⁠ 2 dl ekologiskt majsmjöl  6 dl glutenfritt havremjöl⁠ 2 tsk bikarbonat⁠ 2 tsk salt⁠ 1 tsk xantangummi⁠ 1,5 msk ch

bottom of page