THAIGryta med risnudlar i en smakrik god sås på kokosmjölk, ingefära, vitlök, gurkmeja, pumpa och tofu. Toppa gärna med cashewnötter! 4 Portion TILLAGNINGSTID: 20 min
Ingredienser
200 g tofu, tärnad i 2cm kuber
4 dl fullfet kokosmjölk (jag använde Santa Marias i tetra pak)
16 dl vatten
1 msk maizena
2 cm ingefära, skalad & riven
1 krm gurkmeja
2 tsk sambal oelek
1 gul lök, finhackad
3 vitlöksklyftor, pressade
1 msk spiskummin
125 g risnudlar
200 g butternut pumpa, skala och tärnad i 2 cm kuber
150 g morötter, skalad och skivad i slantar
1 röd paprika, skivad
125 g hackad grönkål
4 dl fryst mango
vegansk fisksås
1 lime, saften av den
havssalt
svartpeppar
torr rostade cashewnötter
Fräs lök, vitlök och ingefära mjuk i lite olja. Tillsätt gurkmeja, spiskummin och sambalen. Rör om en stund.
Tillsätt morot, pumpa och paprika och fräs några minuter. Häll i vattnet och kokosmjölk.
Tillsätt grönkålen i slutet av koktiden. Tillsätt fisksås, risnudlar och mango, låt småputtra tills nudlarna är mjuka.
Under tiden torka av all vätska från tofun med hushållspapper, tryck lite. Salta! Stek på medelhög värme i separat stekpappa eller airfryer tills den fått fin färg
Rör ut 1 msk maizena i lite vatten och vispa ner i grytan. Om grytan blir för tjock tillsätt lite mer vatten. Smaka av med salt & peppar. Sist tillsätt tofun och limejuice, rör runt!
Servera i djupa skåla och toppa med cashewnötter!