top of page

Glutenfria Dumplings & Glutenfri Gyoza

Dröm dig iväg med dessa glutenfria favoriter från det asiatiska köket!


Receptet är för 2 personer.


Fyllning:

100 g fast tofu

50g shiitake eller annan svamp, finhackad

lite salt

1  morot, finriven

1-2 dl finhackad vitkål

2 msk ingefära, riven

2 msk tamari eller glutenfri soja

1 msk sesamolja


Gör så här:

1. Smula ned tofun i en större skål.

2. Värm sesamoljan i en panna och tillsätt den hackade svampen och vitkålen och krydda med lite salt. Överför sedan svampan till skålen med tofu.

3. Blanda i övriga ingredienser i skålen och ställ åt sidan.


Dippsås:

1 msk varmt vatten

1 msk honung eller agavesirap

2 msk tamari eller glutenfri soja

2 tsk risvinäger eller annan vinäger

1,5 tsk sesamolja

1 vitlöksklyfta, pressad


Gör så här:

1. Blanda alla ingredienserna.


Dumplings / Gyoza:

160 g (2,3 dl) potatismjöl

30 g (4 msk)  tapiokamjöl eller tapiokastärkelse (hittas i asiatiska affärer eller matbutiker med större sortiment)

0,75 tsk salt

150 g (1,5 dl) kokt vatten

1,5 msk rapsolja


Gör så här:

1. Blanda potatismjöl, tapioka och salt i en skål.

2. Tillsätt kokt vatten och rör runt med en gaffel. Tillsätt sedan oljan.

3. Knåda degen med händerna ca 2 min tills det är en jämn fin deg, den ska vara lite ”sticky”.

4. Dela i 24 bitar, ca 13-16 g per bit. Täck med plastfolie så de inte torkar.

5. Rulla en bit till en boll och mellan två plastpåsar kavla ut till en tunn mini pizza ca 10 cm i diameter.

6. Lägg i 0,5 msk av fyllningen och vik ihop.

7. Steama över kokt vatten 1 min och stek därefter i olja om du önskar, då har du istället för en dumpling gjort en gyoza.

8. Servera med dippsåsen.



Glutenfria Dumplings Glutenfri Gyoza

24 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page