29 okt. 20211 min läsningGlutenfria Dumplings & Glutenfri GyozaDröm dig iväg med dessa glutenfria favoriter från det asiatiska köket!Receptet är för 2 personer.Fyllning:100 g fast tofu 50g shiitake eller annan svamp, finhackad lite salt 1 morot, finriven 1-2 dl finhackad vitkål 2 msk ingefära, riven 2 msk tamari eller glutenfri soja 1 msk sesamoljaGör så här:1. Smula ned tofun i en större skål.2. Värm sesamoljan i en panna och tillsätt den hackade svampen och vitkålen och krydda med lite salt. Överför sedan svampan till skålen med tofu.3. Blanda i övriga ingredienser i skålen och ställ åt sidan.Dippsås:1 msk varmt vatten 1 msk honung eller agavesirap 2 msk tamari eller glutenfri soja2 tsk risvinäger eller annan vinäger 1,5 tsk sesamolja 1 vitlöksklyfta, pressadGör så här:1. Blanda alla ingredienserna.Dumplings / Gyoza:160 g (2,3 dl) potatismjöl30 g (4 msk) tapiokamjöl eller tapiokastärkelse (hittas i asiatiska affärer eller matbutiker med större sortiment)0,75 tsk salt 150 g (1,5 dl) kokt vatten 1,5 msk rapsoljaGör så här:1. Blanda potatismjöl, tapioka och salt i en skål.2. Tillsätt kokt vatten och rör runt med en gaffel. Tillsätt sedan oljan.3. Knåda degen med händerna ca 2 min tills det är en jämn fin deg, den ska vara lite ”sticky”.4. Dela i 24 bitar, ca 13-16 g per bit. Täck med plastfolie så de inte torkar.5. Rulla en bit till en boll och mellan två plastpåsar kavla ut till en tunn mini pizza ca 10 cm i diameter.6. Lägg i 0,5 msk av fyllningen och vik ihop.7. Steama över kokt vatten 1 min och stek därefter i olja om du önskar, då har du istället för en dumpling gjort en gyoza.8. Servera med dippsåsen.
Dröm dig iväg med dessa glutenfria favoriter från det asiatiska köket!Receptet är för 2 personer.Fyllning:100 g fast tofu 50g shiitake eller annan svamp, finhackad lite salt 1 morot, finriven 1-2 dl finhackad vitkål 2 msk ingefära, riven 2 msk tamari eller glutenfri soja 1 msk sesamoljaGör så här:1. Smula ned tofun i en större skål.2. Värm sesamoljan i en panna och tillsätt den hackade svampen och vitkålen och krydda med lite salt. Överför sedan svampan till skålen med tofu.3. Blanda i övriga ingredienser i skålen och ställ åt sidan.Dippsås:1 msk varmt vatten 1 msk honung eller agavesirap 2 msk tamari eller glutenfri soja2 tsk risvinäger eller annan vinäger 1,5 tsk sesamolja 1 vitlöksklyfta, pressadGör så här:1. Blanda alla ingredienserna.Dumplings / Gyoza:160 g (2,3 dl) potatismjöl30 g (4 msk) tapiokamjöl eller tapiokastärkelse (hittas i asiatiska affärer eller matbutiker med större sortiment)0,75 tsk salt 150 g (1,5 dl) kokt vatten 1,5 msk rapsoljaGör så här:1. Blanda potatismjöl, tapioka och salt i en skål.2. Tillsätt kokt vatten och rör runt med en gaffel. Tillsätt sedan oljan.3. Knåda degen med händerna ca 2 min tills det är en jämn fin deg, den ska vara lite ”sticky”.4. Dela i 24 bitar, ca 13-16 g per bit. Täck med plastfolie så de inte torkar.5. Rulla en bit till en boll och mellan två plastpåsar kavla ut till en tunn mini pizza ca 10 cm i diameter.6. Lägg i 0,5 msk av fyllningen och vik ihop.7. Steama över kokt vatten 1 min och stek därefter i olja om du önskar, då har du istället för en dumpling gjort en gyoza.8. Servera med dippsåsen.