top of page

Glutenfritt kikärtsknäckebröd med rosmarin

Frasiga knäckebröd utan massa fröer. Visst är det gott med fröer, men ibland bli man ibland trött på att alla glutenfria knäckebröd alltid ska innehålla fröer? Dessa spröda och knapriga knäckebröd innehåller dessutom 20 gram protein på hela degen och cirka 40 kcal/knäckebröd. Med andra ord riktigt goda och näringsriktiga glutenfria knäckebröd!

Recept för 20 st knäckebröd.


Ingredienser:

80 g kikärtsmjöl ca 2 dl

20 g Lailas gula mjölmix eller kikärtsmjöl

1 krm salt

1,5 tsk torkad rosmarin 

1 tsk bakpulver

3 msk olivolja

3 msk vatten



Gör så här:

1. Blanda torra ingredienser i en bunke.

2. Tillsätt olivolja, vatten och knåda snabbt ihop till en deg med en sked och sedan handen om det behövs. Degen ska vara fast, lite som en pepparkaksdeg.

3. Vila degen i kylskåp i ca 30 min.

4. Värm ugnen till 175°C.

5. Kavla ut degen tunt mellan två bakplåtspapper så tunt du kan! Skär med en vass kniv ut 20 knäckebröd.

6. Grädda i mitten av ugen på varmluftsugn i ca 15 minuter.



Glutenfritt kikärtsknäckebröd med rosmarin

48 visningar0 kommentarer
bottom of page