top of page

Glutenfritt & veganskt bananbröd

Vårt bästa mellanmål med en sked jordnötssmör på toppen. Eller varför inte lyxa till det med en klick kokosgrädde & sylt?!


1,5 dl mosad banan (gärna med mycket bruna fläckar på)

1,5 dl vitt rismjöl

1,5 dl kokosmjöl

0,75 dl sötströ eller kokossocker

1 tsk kanel

0,5 tsk salt

2 krm bikarbonat

1 msk bakpulver

1 msk Softbake Lindroos

1,5 dl vatten

2 tsk kokosolja


Gör så här:

1. Ställ ugnen på 180 grader.

2. Mosa bananen.

3. Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Blanda sedan i vatten, olja och banan.

4. Klä en bakform i bakplåtspapper och tryck ut degen.

5. Grädda mitt i ugnen i cirka 35 minuter. De ska bli lätt gyllene på utsidan, men passa dig så den inte blir torr!

6. Skär upp när den svalnat, annars faller brödet samman.


Näringsvärde per skiva:

Energi: 92 kcal

Protein: 2 g


glutenfritt veganskt bananbröd

57 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page