Spröda pepparkakor på mandelmjöl ca 10-12 stycken (gör mer än gärna x2)
Spröda pepparkakor på mandelmjöl
ca 10-20 stycken beroende på storlek(gör mer än gärna x2)
Ingredienser
1 1⁄2 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
4 msk kokossocker
1 msk pepparkakskryddor @kockenskryddor
0,5 tsk bikarbonat
1 nypa himalyasalt
2,5 msk kokosolja
Chiaägg
0,5 msk chiafrön
1,5 msk vatten
Tillagning
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda chiafrön och vatten i ett glas, låt stå och svälla 10 min.
3. Blanda alla torra ingredienser i en bunka. Rör därefter ned kokosolja och blanda till en deg, länge och väl.
4. Blanda ned "chiaägget" i degen och knåda med händer till en fast deg.
5. Lägg degen mellan två bakplåtspapper och kavla ut (inte allt för tunn).
6. Gör 10-20 stycken kakor av degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
7. Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter till kakorna börjar få färg. VIKTIGT: Låt svalna helt innan du rör dem!!!
Ät direkt eller för försiktigt över i en torrburk och förvara torrt i rumstemp.
#glutenfriapepparkakor#veganskapepparkako#Glutenfrijult#glutenfriaochsockerfriapepparkakor #glutenfrittrecept #vegansktrecept #naturligtglutenfritt #vegan&glutenfritt#sockerfritt#utantillsatser