top of page

Glutenfria & veganska pepparkakor

Spröda pepparkakor på mandelmjöl ca 10-12 stycken (gör mer än gärna x2)

Spröda pepparkakor på mandelmjöl ⁠

ca 10-20 stycken beroende på storlek(gör mer än gärna x2)⁠

Ingredienser⁠

1 1⁄2 dl mandelmjöl⁠

2 msk kokosmjöl⁠

4 msk kokossocker⁠

1 msk pepparkakskryddor @kockenskryddor⁠

0,5 tsk bikarbonat

1 nypa himalyasalt⁠

2,5 msk kokosolja⁠ ⁠

Chiaägg

0,5 msk chiafrön

1,5 msk vatten

Tillagning⁠

1. Sätt ugnen på 175 grader.⁠

2. Blanda chiafrön och vatten i ett glas, låt stå och svälla 10 min.

3. Blanda alla torra ingredienser i en bunka. Rör därefter ned kokosolja och blanda till en deg, länge och väl.

⁠4. Blanda ned "chiaägget" i degen och knåda med händer till en fast deg.

5. Lägg degen mellan två bakplåtspapper och kavla ut (inte allt för tunn).⁠

6. Gör 10-20 stycken kakor av degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper.⁠

7. Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter till kakorna börjar få färg. VIKTIGT: Låt svalna helt innan du rör dem!!! ⁠

Ät direkt eller för försiktigt över i en torrburk och förvara torrt i rumstemp.⁠

#glutenfriapepparkakor#veganskapepparkako#Glutenfrijult#glutenfriaochsockerfriapepparkakor #glutenfrittrecept #vegansktrecept #naturligtglutenfritt #vegan&glutenfritt#sockerfritt#utantillsatser⁠

22 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Glutenfritt vörtbröd/julbröd

Gluten/mjölk/ägg/nötfritt VÖRTBRÖD @martaglutenfri Martas saftiga glutenfria Vörtbröd⁠ 2 dl ekologiskt majsmjöl  6 dl glutenfritt havremjöl⁠ 2 tsk bikarbonat⁠ 2 tsk salt⁠ 1 tsk xantangummi⁠ 1,5 msk ch

bottom of page