top of page

Glutenfria wraps / tortillabröd

Mjuka, tunna, smidiga och håller sig dessutom så flera dagar i kylen (eller frysen). Hetta bara upp dem i sådant fall på stekpannan igen!

7 st à 45 gram

Deg: 90 gram (1,5 dl) tinad frusen majs (du kan ersätta majsen med 55 gram vatten)

125 gram (1,5 dl) vatten

0,5 gram ( 0,5 tsk) bakpulver

50 gram (1 dl) majsmjöl

30 gram (0,5 dl) rismjöl

20 gram (0,25 dl) glutenfritt havremjöl eller 0,5 dl mixade havregryn

15 gram (1,5 msk) psylliumhusk

1,5 gram (0,5 tsk) xantagummi

3 gram (0,5 tsk) salt


Till utbakning:

16 gram (0,4 dl) majsmjöl



Gör så här: 1. Mixa majs och vatten till en slät kräm.

2. Blanda samtliga torra ingredienser i en bunke ordenligt.

3. Med en slickepott rör ned majskrämen i bunken och rör runt cirka 3 min så degen blir jämn och smidig.

4. Låt degen vila minst 12 min, gärna med.

5. Dela degen i sju lika stora dela. 

6. Mjöla bordet med majsmjöl och kavla ut degen, vänd ofta och mjöla kavlen väl.

7. Hetta upp en gjutjärnspanna på medelvärme och steg väl på varje sida, tills den blivit gyllene.


Servera brödet till tacos, indisk mat eller gör en god utflyktswrap med stekta grönsaker och hummus!


Glutenfria wraps tortillabröd






10 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page