Martas glutenfria cheesecake med krispig botten och krämig fyllning på kokosyoghurt. Maxa gärna med jordgubbar på toppen! 🍰🍓
8 portBotten:1 pkt Martas Crunchy Cookie Granola150 g kokosolja2 msk vattenFyllning:5 dl Kokosyoghurt eller annan fet yoghurt0,5 dl citronsaft0,5 dl vatten2/3 msk agar agar½ tsk vaniljextrakt2 dl valfri sötning t.ex. strösocker eller kokossockerTopping:
Färska jordgubbar
Gör så här:1. Använd en matberedare för att krossa granolan och blanda med kokosoljan och vatten. Pressa ut bottnen i en lätt oljad kakform med löstagbar kant och ställ kallt.2. Koka citronjuice, yogurt, socker, vanilj och agar agar på svag värme och låt koka på svag värme under omrörning i cirka 7 minuter.3. Häll fyllningen över den kylda bottnen och låt svalna tills cheesecaken fått en fast konsistens. Ta bort kanten på formen och garnera med goda jordgubbar innan servering.