top of page

Martas glutenfria & veganska cheesecake

Martas glutenfria cheesecake med krispig botten och krämig fyllning på kokosyoghurt. Maxa gärna med jordgubbar på toppen! 🍰🍓⁠

8 port Botten⁠: 1 pkt Martas Crunchy Cookie Granola 150 g kokosolja⁠ 2 msk vatte⁠n Fyllning⁠: 5 dl Kokosyoghurt eller annan fet yoghurt⁠ 0,5 dl citronsaft⁠ 0,5 dl vatten⁠ 2/3 msk agar agar⁠ ½ tsk vaniljextrakt⁠ 2 dl valfri sötning t.ex. strösocker eller kokossocker⁠ Topping:

Färska jordgubbar⁠

Gör så här:⁠ 1. Använd en matberedare för att krossa granolan och blanda med kokosoljan och vatten. Pressa ut bottnen i en lätt oljad kakform med löstagbar kant och ställ kallt.⁠ 2. Koka citronjuice, yogurt, socker, vanilj och agar agar på svag värme och låt koka på svag värme under omrörning i cirka 7 minuter.⁠ 3. Häll fyllningen över den kylda bottnen och låt svalna tills cheesecaken fått en fast konsistens. Ta bort kanten på formen och garnera med goda jordgubbar innan servering.⁠

glutenfri vegansk cheesecake med jordgubbar


83 visningar0 kommentarer
bottom of page