top of page

Vegansk risgrynsgröt med pumpa

Risgrynsgröt med en twist! Vi adderar lite färg och vanilj för att lyxa till den klassiska gröten. Bjud gärna på denna till adventsfrukosten!


2 stora eller 3 små portioner


1,5 dl grötris

4 dl vatten

1 kanelstång

2 cm vaniljstång, delad på mitten

1 krm salt

5 dl mandelmjölk eller annan valfri växtmjölk

2 dl ångad butternut pumpa, delad i tärningar (valfritt)


Gör så här:

1. Blanda ris, vatten, kanelstång, vaniljstång och salt i en kastrull.

2. Koka upp och koka under lock på svag värme ca 10 minuter.

3. Dela pumpan i tärningar och ånga över ett vattenbad tills den är lagom mjuk.

4. Tillsätt mandelmjölken och koka igen upp cirka 30-40 min, rör om då och då.

5. Tillsätt den ångade pumpan. Låt gärna gröten svälla på eftervärmen en stund.

Servera med valfri mjölk, sylt och bär.



Vegansk risgrynsgröt med pumpa



12 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page