top of page

Värmande & antiinflammatorisk morotssoppa

Krämig morotssoppa med smak av ingefära, vitlök, gurkmeja och chili. Rik på kryddor som lindrar inflammationer och dessutom magiskt god! Receptet ger 4 portioner.

Tillagningstid: 30 min


Ingredienser:

1 gul lök, grovhackad

1 vitlöksklyfta, grovhackad

440 g morötter, skalade och grovhackade

3 g färsk röd chili, grovhackad

20 g färsk ingefära, grovriven

9 g färsk gurkmeja, grovriven

1 msk rapsolja, att steka i

500 g passerade tomater

0,5 liter vatten

4 dl kokosmjölk (i tetrapak)

2 tsk havssalt

svartpeppar

1,5 dl röda linser


Vitkålstopping:

140 g finstrimlad vitkål

0,5 grönt äpple, grovrivet

0,5 msk äppelcidervinäger

0,5 krm havssalt

1 dl osötade tranbär

rostade pumpakärnor (eller kokosflakes)



Gör så här:

1. Stek lök, samtliga färska kryddor och morötter på medelhög värme utan att brännas vid i ca 5-10 min. 2. Häll i passerade tomater, kokosmjölk , vatten och småkoka i 15 min.

3. Mixa allt väl i en kraftig blender. Häll sedan soppan tillbaks i grytan.

4. Skölj linserna och häll ned i grytan. Koka i 10 min.

5. Blanda alla ingredienserna till vitkålstopping och toppa soppan med denna och allra sist tranbär och rostade pumpakärnor eller kokosflakes!




morotssoppa

6 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Glutenfri och vegansk Lussestjärna med mandel och dadelfyllning

Lussestjärna (glutenfri och vegansk) med saftig mandel och dadelfyllning Deg:5 dl havremjöl (glutenfritt) 8 dl rismjöl 1,4 dl psylliumhusk 1 tsk salt 1,5 dl kokosolja 0,5 g saffran (1 pkt) 7 dl mandel

bottom of page