Aktivt kol ger en häftig färg till bakning och matlagning och tar även upp farliga ämnen i kroppen 4 personer 12 st wrap
wrapbröd
8 MSK SELLTONS CHIAFRÖN
4 DL VATTEN
8 MSK SELLTONS HAVREMJÖL
8 MSK SELLTONS CASHEWNÖTSMJÖL
8 MSK AKTIVT KOL (VALFRITT)
4 MSK FIBERHUSK
4 KRM HAVSSALT
4 MSK SMÄLT KOKOSOLJA
Rödbetshummus
1 PKT KOKTA KIKÄRTOR À 380 GRAM
250 GRAM KOKTA RÖDBETOR
4 MSK OLIVOLJA
1 MSK TAHINI (VALFRITT)
3 KRM SALT
1 MSK FLYTANDE HONUNG
0,5 KRM SVARTPEPPAR
1 KLYFTA VITLÖK
1 ST LIME
Wrap
Blanda chiafröna med vattnet. Låt stå tills en chiagelé bildats.
Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Blanda ihop chiafrön, smält kokosoljan, de torra ingredienserna till en deg. Dela i 12 bitar.
Lägg en bit deg på ett bakplåtspapper och lägg sedan ett till bakplåtspapper över och kavla ut eller tryck ut den till ett runt tunt wrapbröd.
Stek i torr stekpanna på medelvärme ca 1 minut på varje sida.
Servera med smarrig fyllning, t.ex. Rödbetshummus, groddar, avokado och sallad!
Rödbetshummus
Skölj av kikärtorna med vatten. Mixa kikärtor, rödbetor, olivolja och tahini till en jämn smet.
Smaka av med salt, peppar, honung, pressad vitlök och limesaft från limen.