top of page

Glutenfria no bake caramell bars med hallon

No bake caramel bars med hallon. Recepet ger 9 bars.


Ingredienser: 75 gram dadlar (motsvarar ca 10 färska dadlar)⁠ 2 dl glutenfria havregryn (90 g)⁠ 1,5 msk kokosolja (14 g)⁠ 2,5 msk mandelsmör (55 g)⁠ 1 nypa rent vaniljpulver⁠ 0,5 tsk salt⁠ 4 msk vatten⁠

Mixa allt ordentligt till en smidig kakdeg.⁠


Blanda sedan i följande:⁠ 0,5 dl hela glutenfria havregryn (20 g)⁠ 1-3 tsk frystorkade hallon (4 g)⁠

Lägg ut plastfolie i en brödform och tryck ut degen i denna. Ställ in i frysen i 30 min och dela sedan i 9 lika stora bitar. Förvaras med fördel i kyl eller frys.⁠

Näringsvärde per bar: 178 kcal 6 g protein

Glutenfria no bake caramell bars med hallon




20 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page