top of page

Glutenfritt vörtbröd/julbröd


Gluten/mjölk/ägg/nötfritt VÖRTBRÖD @martaglutenfri



Martas saftiga glutenfria Vörtbröd 2 dl ekologiskt majsmjöl  6 dl glutenfritt havremjöl⁠ 2 tsk bikarbonat⁠ 2 tsk salt⁠ 1 tsk xantangummi⁠ 1,5 msk chiafrön⁠ 1 dl russin eller tranbär

0,5 dl mandlar (valfritt) 1 msk psylliumhusk⁠ 2 msk Vörtmix  7 dl sojamjölk eller vanlig mjölk⁠ 2 msk agave sirap⁠ 1 dl grovrivet äpple⁠ 1. Sätt ugnen på 200 grader.⁠ 2. Blanda alla torra ingredienser i en bunker.⁠ 3. Rör ner mjölken, agavesirap och det rivna äpplet.⁠ 4. Häll smeten i en 1 liters bröd form. Ställ in formen i mitten av ugnen, dra ner värmen till 175 grader. Sätt en bakplåt under gallret med bröden och innan du stänger ugnen häll i två dl vatten för att få ånga i ugn (ger finare färg på bröden).⁠ 5. Grädda 2,5 timme eller tills brödet är genomgräddat med innertemp 96 grader. Testa med en sticka, eftersom gräddningstiden kan variera i olika ugnar. Låt svalna i formen och under bakduk. Låt gärna brödet ligga omlindat i en bakduk över natten.⁠ Allra godast nybakat, men går också att skiva upp och frysa in eller bevara i kylskåp några dagar.⁠ #glutenfrittvörtbröd #martasbröd #glutenfrittjulbröd

17 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page