Enkel och god måltid som är perfekt att slänga ihop en vardagskväll! 4 PERSoner Tillagningstid: 30 MIN
Ingredienser
400 g fast tofu
½ blomkål, delade i små buketter
2 skalade morötter, tärnade i slantar
5 dl fryst bladspenat
2 dl kokosmjölk
4 cm riven ingefära
2 vitlöksklyftor, pressade
2 cm färsk gurkmeja, riven
1 gul lök, finhackad
½ röd chili, finhackad
1 tsk havssalt
½ röd paprika
2 dl torrostade cashewnötter
½ dl limesaft
2 msk agavesirap
2 st avokado
risnudlar, tillagade enligt anvisningar på paketen
Stek vitlök, gullök, ingefära, gurkmeja och chili i kokosolja eller annan neural olja tills löken är genomskinlig. Tillsätt tofu och stek tills allt fått fin färg.
Släng i morot, blomkål och spenat och rör runt i woken ofta. Efter 2 min tillsätter du kokosmjölk & salt. Koka upp tills moroten är al dente (dvs lakom mjuk).
Smaka av med limessaft och agave.
Servera grytan med risnudlar, avokado och cashewnötter! Enjoy!