En ny variant på Pad thai, helt veggo, utan nudlar och kall i stället för varm. Men minst lika god! 4 PERSONER TtillagningstID: 35 MINUTER
Sallad
2 zucchini
3 morötter
180 g böngroddar
1 grönt hackat äpple
300 g Bellaverde (eller vanlig broccoli)
Dressing
1,5 dl sockerfritt jordnötssmör
4 msk limejuice
2 msk agave sirap eller honung
4 msk tamari
4 cm färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
1,5 dl vatten
topping
100 g cashewnötter
2 avokado
färsk koriander
lime
Tillagning
Använd en spiralizer och gör spagetti av zucchini och morötter eller skär tunna skivor av grönsakerna med potatisskalaren. Dela Bellaverden på längden.
Blanda ihop Bellaverde, hackat äpple, zucchinin, morötter och böngroddar till en sallad i en stor bunke.
Mixa ihop alla ingredienserna till dressingen. blanda i salladen i bunken och rör om.
Lägg sedan upp önskad mängd Pad Thai på en tallrik och toppa med krossade cashewnötter, avokado, limeskivor och färsk koriander.