Godaste & enklaste vardagsmaten för hela familjen 4 personer Tillagningstid: 30 min
ingredienser
400 g fast tofu, skuren i stavbitar
1 lök, hackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
½ stor röd paprika, tärnad
150 g aubergine, i stavar
1 morot, skalad & i stavar
150 g champinjoner, skivade
½ tsk paprikapulver
2 dl sojagrädde
1 dl sojamjölk
2 msk tomatpuré
tofumarinad
3 msk sojasås
3 msk ketchup
3 msk vatten
1½-2 tsk rökarom
Tillagning
Blanda ihop ingredienserna till marinaden och marinera tofun i 10 min eller längre. Fräs lök, vitlök tills den är genomskinlig i olja. Tillsätt sedan morot, paprika, aubergine och svamp, stek i ca fem minuter på medelhög värme. Tillsätt paprikapulver och rör om.
Häll sojagrädde och mjölk i grytan tillsammans med tomatpuré. Låt koka upp.
Häll av marinaden från tofun och häll ner i grytan.
Stek tofun i en stekpanna för sig tills den är krispig (eller om du har en airfryer tillaga den där)!
Tillsätt tofun i grytan och vänd försiktigt ner. Smaka av grytan med salt. Servera gärna med råris och sallad.