Som fiskpinnar men bättre för vår planet och minst lika goda. SKIPPA INTE SÅSEN! remouladsåsen är gudomligt god. 4 Portion TILLAGNINGSTID: 30 min
Ingredienser
400 g tofu, fast naturell
1 dl glutenfritt ströbröd
2 dl vegansk creme fraiche
1 msk tångkaviar
2 msk dill, hackad
½ msk citronjuice
4 msk bostongurka
0,75 tsk gul curry
12 potatisar
tofuMarinad
2 msk tångkaviar
1/2 dl dill, fin hackad
1 msk tamari (glutenfri soya)
½ citron, juicen från den
½ dl växtbaserad mjölk
Skär tofun i långa 5 mm rektanglar. Vispa ihop ingredienser till marinaden och låt stå så länge som du har tid.
Vänd tofustavarna i ströbrödet och stek varsamt upp i olja eller tillaga i airfryer ca 10 min tills de är lite knapriga!
Vispa ihop vegansk creme fraiche, tångkaviar, dill, citronjuice, bostongurka och gul curry till en god sås.
Servera de fiskfria fiskpinnarna med remouladsås, kokt potatis och gärna ärtor/sallad.