top of page

Veganska & glutenfria fiskpinnar med remouladsås

Som fiskpinnar men bättre för vår planet och minst lika goda. SKIPPA INTE SÅSEN! remouladsåsen är gudomligt god. 4 Portion TILLAGNINGSTID: 30 min





Ingredienser

  1. 400 g tofu, fast naturell

  2. 1 dl glutenfritt ströbröd

  3. 2 dl vegansk creme fraiche

  4. 1 msk tångkaviar

  5. 2 msk dill, hackad

  6. ½ msk citronjuice

  7. 4 msk bostongurka

  8. 0,75 tsk gul curry

  9. 12 potatisar


tofuMarinad

  1. 2 msk tångkaviar

  2. 1/2 dl dill, fin hackad

  3. 1 msk tamari (glutenfri soya)

  4. ½ citron, juicen från den

  5. ½ dl växtbaserad mjölk



  1. Skär tofun i långa 5 mm rektanglar. Vispa ihop ingredienser till marinaden och låt stå så länge som du har tid.

  2. Vänd tofustavarna i ströbrödet och stek varsamt upp i olja eller tillaga i airfryer ca 10 min tills de är lite knapriga!

  3. Vispa ihop vegansk creme fraiche, tångkaviar, dill, citronjuice, bostongurka och gul curry till en god sås.

  4. Servera de fiskfria fiskpinnarna med remouladsås, kokt potatis och gärna ärtor/sallad.

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Glutenfria & veganska pepparkakor

Spröda pepparkakor på mandelmjöl ca 10-12 stycken (gör mer än gärna x2) Spröda pepparkakor på mandelmjöl ⁠ ca 10-20 stycken beroende på storlek(gör mer än gärna x2)⁠ ⁠ Ingredienser⁠ 1 1⁄2 dl mandelmjö

Glutenfritt vörtbröd/julbröd

Gluten/mjölk/ägg/nötfritt VÖRTBRÖD @martaglutenfri Martas saftiga glutenfria Vörtbröd⁠ 2 dl ekologiskt majsmjöl  6 dl glutenfritt havremjöl⁠ 2 tsk bikarbonat⁠ 2 tsk salt⁠ 1 tsk xantangummi⁠ 1,5 msk ch

bottom of page